Vakantie in Hoorn op Terschelling

Hoorn is een langerekt dorp aan de weg van West naar Oost op Terschelling. Het is vanouds een boerengemeenschap wat je terugziet in de vele boerderijen.

Ben van Alles winkel souvenirs, brood en van alles

Winkels in Hoorn

Bij Ben van Alles koopt u heerlijk brood en banket van de warme bakker uit Formerum. En verder zoals de naam al zegt: van alles. Souvenirs, vliegers, regenkleding, koffiemelk, schoenen, snoep enz. enz.

Terpstra Rijwielverhuur

Een fiets huren kan om de hoek van onze appartementen bij Tom Terpstra. Bel hem voor u op vakantie gaat en uw fiets staat klaar als u aankomt. Telefoon 0562-448608.

Uit eten in Hoorn

In Hoorn zijn vier restaurants met elk een eigen keuken.

Tapasrestaurant de Reis interieur

Spaans Tapasrestaurant de Reis is gevestigd in een sfeervol ingerichte boerderij. Heerlijke tapas en Paëllas en volop keuze voor kinderen. In de zomer lekker buiten op het terras eten.

Café restaurant Zonneweelde met speeltuin

Café restaurant Zonneweelde kun je gerust een uitspanning noemen. Ruim terras met goed zicht op de prachtige speeltuin.

Restaurant de Koegelwieck

Restaurant de Koegelwieck is gevestigd in een voormalig woonhuis. Superknus en heerlijke Ierse keuken. De eigenaar staat zelf 'achter de kachel'.

Café-Restaurant Hessel met overdekt terras

Café-Restaurant Hessel is natuurlijk vooral bekend door de zingende eigenaar en zijn dochter Tess. De kroeg waar je geweest moet zijn. Het restaurant waar je heerlijk kan eten.

De St Janskerk in Hoorn

De Sint Janskerk in Hoorn

De St. Johanneskerk of St. Janskerk in Hoorn is één van de oudste bouwwerken op Terschelling. Gebouwd in de 13e eeuw en gerestaureerd in de 60'er jaren van de vorige eeuw.  Het is de enig overgebleven middeleeuwse kerk van het eiland en het oudste monument van Terschelling. De oudste gedeelten stammen zelfs uit 1230.

Zowel de kerk als het kerkhof zijn in gebruik. Er worden kerkdiensten van de Hervormde gemeente gehouden en ook concerten georganiseerd.

De Johanneskerk van Hoorn is regelmatig te bezichtigen, meer informatie in het toeristiche informatieblad de Sjouw en bij de VVV.

In de kerk is een orgel dat in 1894 is gebouwd door Johan Frederik Kruse uit Leeuwarden.

Westzijde van de kerk met rechts in beeld de Sjouw

De Sjouw

Rechts van de toren zie je een lange mast met halverwege een rieten bal. Dit wordt een sjouw genoemd. De sjouw werd gehesen om aan het werkvolk in de wijde omtrek de tijd voor de middagpauze aan te geven.