Vakantie in Lies op Terschelling

Het dorp lies ligt op het oostelijk deel van het eiland. Het is een mooi landelijk dorp waar vooral rustzoekers zich thuis voelen. Ideaal voor wie van fietsen en wandelen houdt. Aan de noordkant ligt het natuurgebied de Koegelwieck. Een prachtig duinlandschap met veel kleine paadjes. In de zomer wandel je zo in een half uur naar het strand.

 

Natuurschuur Staatsbosbeheer in Lies

In de oude werkschuur in Lies (tijdens tentoonstellingen ‘de Natuurschuur’) is de hele zomer en herfst, tot en met de herfstvakantie, een tentoonstelling over Sporen in de natuur te zien/ontdekken. Iedere middag van 13.00 uur tot 17.00 uur open. Voor kinderen, maar ook voor andere belangstellenden is er een opdrachten ´Natuurspeurders-blad´, om de sporen nog beter te leren kennen.

Supermarkt Spar Cupido met parkeerplaats

In Lies is supermarkt Spar Cupido. Cupido is een typisch Terschellinger naam die al eeuwen voorkomt op het eiland.
Spar Cupido biedt een boodschappenservice, je kan van tevoren online boodschappen bestellen en deze laten bezorgen of in de winkel ophalen. Afrekenen kan online.
Boodschappen bestellen

Kaasboerderij de Pieter Peit's Hoeve

In Lies kunt u naar Kaasboerderij de Pieter Peit's Hoeve voor allerlei kaas en kaasproducten. In de winkel zijn ook leuke souvernirs, kado's en snuisterijen te vinden.

De rondleiding begint vervolgens om 10.30 uur in de kaasmakerij. Hier vertelt de boerin stap voor stap hoe je van melk kaas kunt maken.

Rond 11.00 uur neemt de boer het over en gaat de excursie verder over de boerderij. In ongeveer een uur tijd vertelt hij van alles over het boerenleven en het eiland. Na de rondleiding is er nog gelegenheid om het kaaswinkeltje te bezoeken.